Dé methode om goedkoop aan wenskaarten te komen

Eenvoudig zelf goedkope wenskaarten maken m.b.v. het Internet

Goedkope wenskaarten? Ze bestaan!

Er gaat geen dag voorbij of we horen wel eens het begrip daling van de koopkracht via de media. Hebt u al eens uitgerekend hoeveel uw wenskaarten u jaarlijks kosten?
We haalden het al aan in een ander artikel: de goedkoopste manier om aan wenskaarten te komen is ze zelf maken. We vertelden er toen in één adem bij dat een basiskennis van een fotobewerkingsprogramma wel een vereiste is, maar... ook zonder kennis van fotobewerking kunt u zelf wenskaarten van zeer hoge kwaliteit maken voor een prijs die niet hoger ligt dan de prijs van een gewone fotoafdruk, vaak niet meer dan 10 cent!

Op zoek naar een mooie wenskaart.

Goedkope wenskaarten

Bespaar u de speurtocht naar wenskaarten van hoge kwaliteit en ga direct naar de site Stock.XCHNG. U vindt er een overvloed aan foto's die u gratis en voor niks kunt downloaden.

Zoek maar eens op het trefwoord Christmas en als resultaat krijgt u niet minder dan 50 pagina's met miniatuur afbeeldingen van hoge resolutie foto's die u gratis kunt afhalen om er naar believen wenskaarten van te maken. Onder elke foto staat de beeldgrootte vermeld zodat u nu al kunt zien welke foto's geschikt zijn voor het formaat van de wenskaarten dat u in gedachten had. Als regel wordt gehanteerd dat voor een scherpe afdruk van 10 x 15 cm een beeldgrootte van 1180 x 1770 pixels ideaal is, maar u mag daar gerust een beetje onder gaan zonder zichtbaar kwaliteitsverlies op te merken.
Hoe men aan deze getallen komt en meer uitleg over pixels, beeldgrootte en resolutie vindt u op deze pagina.

Alles wat u moet doen om de wenskaart van uw keuze te kunnen downloaden is aan de linkerkant van de pagina op Sign up! klikken om een gratis account aan te maken. Eenmaal u een account hebt kunt u op een miniatuur afbeelding klikken om een groter beeld en bijkomende details van de foto te krijgen. U vindt er ook een Download-button die leidt naar de hoge resolutie foto.

Mag ik de foto's wel gebruiken om er wenskaarten van te maken?

Op de detailpagina kunt u doorklikken naar View image license en Standard restrictions. U kunt er alles eens rustig nalezen als u tijd hebt en de Engelse taal machtig bent, maar samengevat komt het erop neer dat u de foto's mag downloaden voor persoonlijk gebruik zolang u er zelf maar geen munt uit slaat door er bijvoorbeeld een handeltje in op te zetten of er producten mee te maken om nadien te verkopen.

Een kleine stap van mooie foto's naar goedkope wenskaarten.

Van een mooie foto naar een wenskaart is maar een kleine stap. Hoe goedkoop uw wenskaarten uiteindelijk zullen zijn, hangt af van de gekozen fotoservice. Wij bevelen Smartphoto aan waar budget afdrukken van 10 x 15 cm maar 8 cent kosten en waar u pas dient te betalen per overschrijving nadat u de bestelling per post hebt ontvangen.

In het tabelletje hieronder laten we u zien hoeveel uw wenskaarten zullen kosten als we ook de verzendkosten van uw bestelling meerekenen:

Aantal Prijs Verzendkosten Totaal Prijs per kaart
49 3,92 € 2,95 € 6,87 € 0,14 €
50 4,00 € 3,95 € 7,95 € 0,16 €
99 7,92 € 3,95 € 11,87 € 0,12 €
100 8,00 € 5,95 € 13,95 € 0,14 €

In tijden van economische crisis is het dus mogelijk om geld uit te sparen door zelf goedkope wenskaarten te maken. Woont uw bestemmeling niet te ver, dan kunt u natuurlijk ook nog de postzegel uitsparen door zelf uw wenskaarten te bezorgen.
Als u nog meer wilt uitsparen, dan kunt u vanzelfsprekend via dezelfde methode ook goedkope geboortekaarten, rouwkaartjes, verjaardagskaarten, enz... aanmaken.