U bent hier: home wenskaarten

Wenskaarten 2018

Zet uw eigen foto's op een wenskaart: de goedkope manier

We krijgen vaak de opmerking dat wenskaarten van een online fotoservice te duur zouden zijn. Als u ook die mening deelt, dan is dit artikel beslist iets voor u, want we willen u aantonen dat wenskaarten niet noodzakelijk duur hoeven te zijn.
Er bestaan talloze voorbeelden over de manier waarop u goedkope wenskaarten online kunt aanmaken en bestellen en we delen graag onze eigen ervaring met u.

Goedkope wenskaarten - op de volgende manier gaat u te werk:


 1. Download onbeperkt hoge resolutie wenskaarten via stock.xchng.
  Alle beeldbestanden in het centrale gedeelte zijn vrij te downloaden voor persoonlijk gebruik.
  Registratie is vereist, maar wel gratis.
 2. Bewerk de wenskaarten of stuur ze zonder bewerking door naar een online fotoservice waar u als nieuwe klant kunt genieten van een pakket gratis fotoprints.


  40 gratis foto's voor nieuwe klanten
  (2,99 € verzendkosten : 40) = netto 0,07 € per wenskaart


  50 gratis foto's voor nieuwe klanten
  (3,99 € verzendkosten : 50) = netto 0,08 € per wenskaart

Wenskaarten 2018: vroeg maken is extra voordelig.

Wenskaarten zijn inderdaad duurder dan gewone fotoprints, maar dit is ook niet te verwonderen. Vaak gaat het om grotere formaten en een zwaardere papiersoort. In veel gevallen beperkt de bedrukking zich niet tot één zijde. Bij dubbelgevouwen wenskaarten is het zelfs mogelijk om zowel de voorzijde, de achterzijde als de binnenzijde te voorzien van eigen foto's en tekst.

Wie wenskaarten wil bestellen via een online fotoservice doet er in elk geval niet slecht aan om de promoties in de gaten te houden en dit vnl. in de periode die het jaareinde vooraf gaat (oktober en november). Tijdens die maanden worden vaak procenten gegeven die u niet meer krijgt op momenten dat de vraag naar wenskaarten piekt (december). Zoals u in het kader kunt zien kan het nog veel goedkoper. We gaan er hieronder dieper op in.

Wenskaarten maken op gewone fotoprints.

Als u ondanks promotie acties toch nog vindt dat wenskaarten te duur zijn, dan kunt u ze gewoon zelf maken op gewone fotoprints. Gewone fotoprints kosten een pak minder of zijn gewoonweg gratis als u zich voor het eerst registreert bij een online fotoservice.

De wenskaarten zelf maken is voor veel mensen een lastige klus, maar daarvoor hebben we een oplossing.
Het Internet herbergt een schat aan wenskaarten in digitaal formaat die u kunt downloaden en eventueel kunt bewerken om er vervolgens gewone afdrukken op fotopapier van te maken. De papierkwaliteit van uw wenskaarten mag dan iets lichter zijn, u kunt uw fotoprints altijd op een (gekleurd) stukje hard papier of karton kleven waardoor uw wenskaarten de indruk geven van af te zijn.

Eén van de sites waarop u wenskaarten gratis kunt downloaden voor persoonlijk gebruik is stock.xchng. U dient er zich wel eerst te registreren voordat u aan de slag kunt gaan, maar dit is volledig gratis en zonder bijkomende verplichtingen of voorwaarden.
Alle fotobestanden (met uitzondering van de bovenste en de onderste rij) zijn vrij te downloaden. Let daarbij wel op het aantal beeldpunten van het fotobestand (minimum 1200 x 1800 voor een foto van 10 x 15 cm) want als u een afdruk op papier wilt maken zal de resolutie een rol spelen.

Tussen de fotobestanden zitten echte pareltjes die u zo kunt doorsturen naar een online fotoservice om er wenskaarten van te maken, maar wie overweg kan met Photoshop of een ander beeldbewerkingprogramma kan nog meer uit zijn mouw schudden.
Vele beelden hebben een lay-out die zich uitermate leent om er nog een eigen foto aan toe te voegen, bijvoorbeeld een foto van het gezin of van de kinderen. Nog wat knutselen met de opmaak, wat tekst erbij, een kadertje rond de persoonlijke foto of nog wat kerstversieringen er omheen en uw wenskaart zal niet moeten onder doen voor de professionele wenskaarten van een online fotoservice.

Hoeveel kost dat nu allemaal?

Wel, u zult ondertussen zelf al gemerkt hebben dat u toch heel wat kunt besparen door uw wenskaarten zelf te maken op gewone fotoprints. De digitale fotobestanden kunt u gratis downloaden van stock.xchng. Als u daar tussen de 1000 beeldbestanden die verschijnen met de zoekterm christmas uw gading niet vindt dan kunt u altijd nog terecht op gelijkaardige sites die beeldmateriaal aanbieden. Let daarbij wel op het aantal beeldpunten van het fotobestand (minimum 1200 x 1800 pixels).

De enige kosten die kunnen opduiken zijn de verzendkosten van uw bestelde foto's. Diverse fotoservices bieden voor een eerste bestelling een gratis pakket foto's van 10 x 15 cm of 11 x 15 cm aan, alleen de verzendkosten worden aangerekend. U ziet zelf dat een pakket van 50 wenskaarten voor slechts 1,95 € geen utopie is, dit is nog geen 4 cent per wenskaart!
Eventueel kunt u nog wat beknibbelen op de verzendkosten door 1 of meer gratis wenskaarten minder te bestellen om zodoende in een lagere prijscategorie voor de verzendkosten te vallen (zie het voorbeeld van Smartphoto).

Hoeveel u uiteindelijk zult uitgeven voor uw wenskaarten voor kerst en Nieuwjaar hangt volledig af van uzelf. Kant en klare wenskaarten van een online fotoservice zijn het duurst, maar indien u bereid bent om zelf wat creatief te zijn, dan kunt u heel wat uitsparen.
Zelfs als u helemaal geen kaas hebt gegeten van fotobewerking kunt u gewoon vrij digitale fotobestanden downloaden en ze direct ter ontwikkeling aanbieden aan een fotoservice waar u vaak als nieuwe klant een hoeveelheid gratis afdrukken krijgt.
Bent u een Photoshopper, dan kunt u zelf wenskaarten ontwerpen die in de verste verte niet moeten onderdoen voor de designs die u worden aangeboden op de sites van online fotoservices. Het feit dat u uw kaarten zelf ontwerpt tegen een aanvaardbare prijs schenkt u ongetwijfeld extra voldoening.