U bent hier: home vakantiefoto

Uw eigen vakantiefoto's op een e-card (digitale postkaart)

Snelle, goedkope en originele groeten vanuit uw vakantiebestemming

Vakantiefoto
Onbewerkte foto in jpg formaat
Bewerkte vakantiefoto
Bewerkte vakantiefoto

Kijkt u ook al verlangend uit naar uw volgende vakantiebestemming? U bent zeker niet de enige.
Een warme strandvakantie, de frisse lucht in de bergen of misschien ergens exotisch ver weg... u zult het waarschijnlijk niet doen zonder uw digitaal fototoestel mee te nemen.
Ook het versturen van uw groeten maakt waarschijnlijk deel uit van uw vakantieritueel, al was het maar om de achterblijvers jaloers te maken.
Op deze pagina kunt u leren hoe u dit op een snelle, goedkope en originele manier kunt doen.

Behoort u nog tot de generatie die gewoontegetrouw postkaarten koopt in één van de souvenirwinkeltjes op de vakantiebestemming en nadien op zoek moet naar postzegels in het plaatselijk postkantoor? Het mag dan wel deel uitmaken van uw vakantie, maar goedkoop en praktisch is het niet.
De kaart zelf heeft niets persoonlijks en een boodschap als zonnige groeten al evenmin.

Graag geven we u in dit overzicht hieronder enkele alternatieven om uw vakantiegevoel op een meer persoonlijke manier over te brengen naar de thuisblijvers.

Digitale vakantiegroeten via Facebook.

U bent jong en behoort tot de Facebook generatie? Vermoedelijk hebt u zelf wel al de weg gevonden naar een alternatief voor een ouderwetse vakantiegroet via een postkaart. Gewoon even een foto nemen met de smartphone en gelijk de vakantiefoto op Facebook zetten met wat commentaar erbij.

Hebt u nog geen smartphone, dan kunt u vanzelfsprekend ook gewoon een foto nemen met uw digitaal fototoestel en de foto via een computer op uw Facebook account zetten. Sommige recente fototoestellen hebben de mogelijkheid om via wifi of 3G een foto direct naar Facebook of andere sociale netwerken te uploaden.
Hou er in alle gevallen wel rekening mee dat mobiel dataverkeer vanuit het buitenland duurder is dan gebruik van mobiel Internet in België.

Nu we toch bezig zijn met het overbrengen van vakantiegroeten via Facebook kunnen we er net zo goed even verder op ingaan. Het is niet omdat u uw foto's op een digitale manier deelt en verspreidt, dat u er nadien geen gewone afdrukken meer kunt van maken. Enkele echte foto's - los of in een klein of groot fotoboek - verdwijnen niet zo vlug in de vergetelheid als hun digitale equivalenten.

Goed om weten is dat u daarbij kunt kiezen voor een fotoservice die foto's direct uit uw Facebook account kan importeren. U moet uw foto's dus niet opnieuw uploaden. Voorwaarde is wel dat u de foto's in hoge resolutie naar Facebook hebt verzonden.
Eén van de fotoservices die deze mogelijkheid biedt is Smartphoto. U kunt er naast Facebook ook foto's importeren uit Picasa of Flickr en natuurlijk ook rechtstreeks foto's van uw computer (of een toestel dat ermee verbonden is) uploaden.

Of liever een postkaart met een eigen foto erop?

Ook al is het een oud gebruik, een postkaart is nog steeds leuk om te versturen én te ontvangen. Waarom dan niet het beste van vroeger en nu aan elkaar koppelen? Via een service als postkaarten.nl is het mogelijk om in enkele stappen een persoonlijke digitale foto online te vesturen om er echte postkaarten van te laten maken en ze direct per post te verzenden naar familie of vrienden.
U kunt de foto zelfs opmaken met leuke versieringen en clip-art zodat uw vakantiepostkaart niet te onderscheiden valt van een professionele kaart die u in een souvenirwinkel kunt kopen.

De prijs voor één postkaart van 10 x 15 cm inclusief levering op een Belgisch adres bedraagt 1,84 €, maar zakt tot 1,60 € als u grotere aantallen bestelt.
U kunt de postkaarten via één levering ook op uw vakantiebestemming laten toekomen en ze vervolgens zelf adresseren en frankeren, maar dan hebt u er natuurlijk zelf meer werk aan.

Zelf vinden wij dit de leukste manier om postkaarten te verzenden omdat een traditioneel vakantieritueel gecombineerd wordt met creativiteit en een persoonlijk karakter. Zeg nu zelf, een postkaart met een foto van uw gezin vóór de toren van Pisa, ergens hoog in de bergen of gezellig op het strand, is dat niet veel leuker dan een stilleven of een statisch landschap?
Gewoon even uitproberen en u zult versteld staan van het gebruiksgemak en het eindresultaat.

Mobile postcard: bpost app voor iPhone, Android en Windows Phone om postkaarten te maken.

Het kan nog vlugger en eenvoudiger met een smartphone als u de app Mobile Postcard van bpost installeert:

  • Download gratis de Mobile Postcard app via App Store (iPhone), via Android Market of via Windows Phone Marketplace
  • Neem een leuke foto met uw smartphone of selecteer er een uit uw fotoarchief
  • Voeg een persoonlijke boodschap toe
  • Vul uw bestemmeling in, de eerste kaart die u verstuurt is gratis als u gebruik maakt van de code bpostnl

De applicatie kunt u zowel in België als in het buitenland gebruiken, maar bpost levert de kaart enkel af op Belgische adressen.
Als de kaart vóór 15 uur wordt aangemaakt, dan valt ze de volgende werkdag in de bus.

Een Mobile Postcard kost 2,39 €, maar wordt goedkoper als u credits koopt (1,99 € per stuk als u er 5 koopt en 1,79 € per stuk als u er 10 bestelt).
Hou er ook hier rekening mee dat u aan dit tarief ook nog de connectiekost dient toe te voegen. Ook hier geldt dat u voor mobiel dataverkeer in het buitenland meer betaalt dan in België.
Sommige Telecom operatoren hebben speciale bundels voor gebruik in het buitenland, maar als u de keuze hebt kiest u gewoon voor een wifi verbinding, vaak vrij beschikbaar in het hotel waar u logeert.