Systeemcamera's: begin bij een goede lens

Test-Aankoop - editie 532 - juni 2009

Als u op een creatievere manier foto's wilt maken of u wilt zich toeleggen op bijvoorbeeld natuur-, sport- of portretfotografie, dan kunt u beter uw compactcamera vervangen door een systeem met verwisselbare lenzen.

Een dergelijke reflexcamera kiest u echter niet onvoorbereid. Er zijn immers talloze combinaties van body en lens mogelijk. Vooral lenzen jagen de prijs de hoogte in en bovendien kosten ze in het ene verkooppunt soms dubbel zoveel als in het andere.

Aangezien de fotokwaliteit vooral afhangt van de lens (en niet van het aantal megapixels) onderwierp Test-Aankoop drie lenstypes aan een grondige test: standaardzooms, telezooms en superzooms. Bovendien werd ook nagegaan met welke camerabody u ze het best kunt combineren.

De vergelijkende test van systeemcamera's is nog steeds als pdf-bestand beschikbaar in het online archief van Test-Aankoop. Ook niet-leden kunnen het inkijken met een tijdelijke toegangscode.

Vraag vrijblijvend en zonder aankoopverplichting een tijdelijke toegangscode aan waarmee u gedurende een proefperiode van 2 maanden onbeperkt toegang krijgt tot het volledige archief van vergelijkende tests.

Laat ten minste 8 dagen vóór het verstrijken van de proefperiode weten indien u niet verder wenst gebruik te maken van de diensten van Test-Aankoop.