U bent hier: home online afdrukken

Digitale foto's laten afdrukken via het Internet

Bestellen zonder risico: betaal pas na levering via een overschrijving

Overschrijving

Veel mensen reageren nog altijd argwanend indien het gaat over aankopen via het Internet.
Door deze achterdocht of gewoon door onwetendheid zweren velen nog altijd bij een fotograaf of een winkel om afdrukken te laten maken van hun digitale fotobestanden.
Nochtans is het Internet hét medium om uw digitale foto's op een vlotte manier te laten afdrukken. Indien u over een snelle internetverbinding beschikt, dan staat niets u nog in de weg om uw fotobestanden naar een online afdrukcentrale te versturen en de afdrukken veilig bij u thuis te laten bezorgen.

Digitale foto's online laten afdrukken. Waar worden ze afgeleverd?

De online afdrukcentrales van digitale foto's kunnen op basis van de leveringsmethode in 2 groepen worden opgedeeld. Enerzijds zijn er diensten die leveren via de fotograaf om de hoek, een winkel of een winkelketen en anderzijds zijn er afdrukdiensten die uw bestelling per post opsturen.
Bij de eerste groep dient u dus aan te geven waar u de foto's wilt laten bezorgen. Bestelt u bijvoorbeeld foto's bij Kruidvat, dan kunt u om het even welke vestiging van Kruidvat selecteren waar u uw afdrukken wilt ophalen.
Op een paar uitzonderingen na zal u bij bestellingen via een winkel de foto's niet rechtstreeks naar u thuis kunnen laten opsturen. De handelszaken gaan er natuurlijk vanuit dat wanneer u uw afdrukken komt ophalen u meteen nog andere artikelen in hun zaak zult kopen.
De uitzonderingen die toch aan huis leveren hanteren verzendkosten die soms ver boven het gemiddelde liggen.
De online printcentrales die niet verbonden zijn aan een fotograaf of winkelketen bieden het comfort aan van enkel te leveren per post. Deze leveringsmethode is in geen geval een dure aangelegenheid, want vaak zijn het die printcentrales die de goedkoopste producten leveren. Zij hoeven immers geen extra kosten te maken voor distributie en winkelruimte.

Bestellen en betalen zonder risico.

Het is vooral de betalingswijze die het wantrouwen voor online aankopen in stand houdt, maar dit wantrouwen is totaal ongegrond voor wie wat verder kijkt dan zijn neus lang is.
Voor wie zijn bestelling afhaalt bij de fotograaf of in een winkel is het simpel: betalen gebeurt aan de kassa.
De meeste afdrukcentrales voor digitale foto's die uw bestelling per post naar huis opsturen eisen dat u betaalt bij de bestelling, dus vóór de levering. Bij het merendeel kunt u enkel met een kredietkaart betalen, maar sommigen bieden ook andere betalingswijzen aan zoals Paypal of via een overschrijving.
Hoe u het echter draait of keert: uw foto's zijn al betaald nog voor u ze hebt kunnen beoordelen.
Er is echter een veilig alternatief: indien u uw foto's bestelt bij Smartphoto, dan worden ze netjes bij u thuis geleverd en betaalt u pas na de levering per overschrijving. Op die manier doet u een risicoloze online aankoop: u betaalt pas wanneer u 100% tevreden bent.

Voor het ontwikkelen van uw digitale foto's is het Internet een uitermate geschikt medium.
Een online bestelling hoeft geen risicovolle bedoening te worden waarvoor u bovendien ook nog eens een kredietkaart nodig hebt. Via een gewone overschrijving kunt u eveneens een aankoop bezegelen.
Smartphoto mag de grootste pluim op zijn hoed prikken, want zij schenken u het vertrouwen van pas te betalen na de levering via een gewone overschrijving!