U bent hier: home kerstkaarten sneeuw

Tekst op kerstkaarten voorzien van een laagje sneeuw

Een eenvoudige Photoshop cursus om kerstkaarten te maken

In deze Photoshop cursus gaan we op een eenvoudige manier een stukje tekst voorzien van een laagje sneeuw. Op die manier zult u in staat zijn om op een snelle manier een leuke foto te voorzien van een stukje wintersfeer.

Kerstkaarten met sneeuw
 • Alle voorbeelden en schermafdrukken werden gemaakt m.b.v. de Engelstalige versie van Photoshop 8.0.
  Werkt u met een Nederlandstalige versie, dan kunt u gebruik maken van dit Excel document om menu's, instructies, etc. te vertalen.
 • Lees ook eens de tip i.v.m. de benodigde resolutie indien u afdrukken van uw kerstkaarten wilt bekomen die haarscherp ogen.

Stap voor stap instructies om sneeuw toe te voegen aan tekst op kerstkaarten.

U kunt deze Photoshop cursus direct toepassen op een digitale foto die u als kerstkaart wilt gebruiken of u kunt vanaf nul beginnen zoals hierna beschreven.
De gegevens op de schermafdrukken zijn de instellingen die nodig zijn voor het bekomen van het Kerstmis voorbeeld hierboven.

 • Klik op File > New... om een nieuw document aan te maken met een witte achtergrond en volgende afmetingen: 456 pixels breed en 70 pixels hoog.
 • Selecteer de Horizontal Type Tool (T) en typ uw tekst.
  De instellingen zijn: Arial Black|Regular|72 pt|Smooth met als kleur #084E24.
  Fontinstelling kerstkaarten met sneeuwlaag
 • Selecteer Layer > Layer Style > Blending Options....
  Vink Drop Shadow en Stroke aan. Enkel de instellingen onder Stroke dienen nog aangepast te worden volgens de afbeelding hieronder. De kleurinstelling is #A09D9D.
  Stroke
 • Maak een nieuwe laag aan: Layer > New > Layer....
  Vervolgens Layer > Layer Style > Blending Options....
  Vink Inner Glow aan en stel de waarden in zoals hieronder aangegeven.
  Inner Glow
 • Selecteer de Brush Tool (B) en kies vervolgens Hard Round 9 pixels uit de lijst met brush presets.
  Brush
 • Nu er gewoon nog voor zorgen dat uw voorgrondkleur op wit staat en u tovert in enkele borstelstreken een laagje sneeuw op de tekst!

Nog meer Photoshop cursussen om uw kerstkaarten op te fleuren.

Aan de hand van deze Photoshop cursus werd getoond hoe het mogelijk is om een vers laagje sneeuw aan de tekst van uw kerstkaarten toe te voegen.
Uw wenskaarten voor Kerst kunnen nog mooier worden als u ook één of meer van onderstaande effecten toevoegt.

Als het u allemaal een beetje te lastig is kunt u ook online kerstkaarten maken en bestellen bij Smartphoto of u kunt ook kiezen voor een tussenoplossing aan de hand van geprefabriceerde Photoshop kerstkaarten.
Dit zijn Photoshop documenten waaraan u enkel nog wat wijzigingen dient te doen aan de tekst en/of een persoonlijke digitale foto moet toevoegen om tot een volwaardige wenskaart te komen.