Kerst- en eindejaarskaarten voor 2018

Online maken, professioneel afgedrukt, geleverd per post

De eenvoudigste weg naar gepersonaliseerde kerstkaarten.

Zelf uw kerst- en nieuwjaarskaarten maken met de computer klinkt mooi, maar vraagt toch wel wat inspanning. U moet op zijn minst iets afkennen van beeldbewerking en ondanks de vele Photoshop cursussen die op het Internet te vinden zijn is de drempel voor velen nog altijd te hoog.
Gelukkig zijn er eenvoudige alternatieven beschikbaar. Zo kunt u bij Smartphoto snel en gemakkelijk zelf uw kerstkaarten ontwerpen en professioneel laten afdrukken vanaf 0,99 € per stuk.
Hieronder staan enkele tips en een overzichtelijk stappenplan om uw vrienden en familie met uw persoonlijke kerstkaart te verrassen.

Enkele tips voor mooie kerstkaarten.

 • Wacht niet te lang om uw kerstkaarten aan te maken. De eindejaarsperiode is vaak zeer druk voor online fotoservices waardoor de leveringstijd kan oplopen.
 • Plaats eerst eens een klein order vooraleer al uw kerstkaarten te bestellen. Valt het resultaat tegen, dan kunt u nog altijd een andere foto gebruiken en blijft u niet zitten met een reeks kaarten waarover u niet tevreden bent.
 • Maak veel foto's met uw digitaal fototoestel, zorg voor verschillende lichtomstandigheden, wees creatief. Hoe meer foto's u hebt, hoe groter de kans dat er pareltjes tussen zitten.
 • Voor kerstkaarten zorgen de kleuren rood, dennegroen en wit (sneeuw) voor mooie resultaten.
 • Zorg voor foto's met een voldoende hoge resolutie om scherpe afdrukken te bekomen. Voor formaat 10 x 15 cm minstens 2 megapixel foto's.

Kerstkaarten maken en bestellen: stap per stap beschreven.

 • Ga naar de site van Smartphoto.
 • We kiezen voor de goedkoopste categorie fotokaarten, maar als u meer luxueuze kaarten verkiest, kunt u opteren voor dubbelgevouwen wenskaarten, wenskaarten met afgeronde hoeken of extra brede kaarten die in 4 delen kunnen worden opgeplooid.
 • Op het volgende scherm kunnen we het formaat en de oriëntatie (staand, liggend of vierkant) van de fotokaarten kiezen.
 • Zoals gezegd kiezen we voor de goedkoopste optie: fotokaarten van 10,5 x 15 cm voor maar 0,99 € per stuk.
 • We kunnen nu een keuze maken uit één van de vele designs door op een voorgestelde kaart te klikken.
 • Nu komt het leukste gedeelte: zelf één of meer foto's op de kaart aanbrengen.
  Klik daarvoor op Foto's links bovenaan en geef aan van waar u uw foto's wilt uploaden (via Facebook, Flickr, Picasa of via online albums bij Smartphoto).
  Tip : wie nog geen account heeft bij Smartphoto kan natuurlijk ook nog geen online albums hebben.
  Nieuwe klanten klikken daarom op de grote knop Foto's opladen om foto's rechtsreeks vanaf hun eigen systeem naar Smartphoto te verzenden.
  We hebben maar één foto nodig voor ons design en selecteren er één op onze computer die automatisch op onze kaart wordt geplaatst. Indien u meer foto's selecteert verschijnen ze na het uploaden links in beeld. U kunt ze dan één voor één naar de fotokaart slepen om te zien welke foto het beste resultaat geeft.
  Tip : indien er een uitroepingsteken op uw foto verschijnt, wil dit zeggen dat de kwaliteit van de foto ontoereikend is. Kies daarom voor een foto met voldoende hoge resolutie.
 • Op de achterkant van de fotokaart kunt u tekst toevoegen, de grootte van de tekst en het lettertype zijn vrij te kiezen.
 • Als u tevreden bent over het eindresultaat klikt u op de knop In winkelwagentje leggen. U krijgt vervolgens enkele opties zoals gekleurde enveloppen en glinsterend papier te zien en kunt nadien verder klikken om naar het besteloverzicht te gaan.
 • In het besteloverzicht kunt u het aantal kerstkaarten opgeven dat u wilt bestellen.
  Hebt u een actiecode die u recht geeft op korting, dan kunt u die code nu invullen. Voor uw gemak houden wij alle actiecodes van Smartphoto bij in een handig overzicht. Maak er gebruik van zo vaak u wilt.
 • Klik op Betalen als u alles hebt ingevuld en log in op uw account of registreer u als u nieuw bent bij Smartphoto. Inloggen kan trouwens ook via uw Facebook account.
 • U komt op het scherm met details over levering en betaling terecht. Levering gebeurt standaard aan huis per post, maar u kunt ook een postkantoor opgeven waar u zelf uw bestelling afhaalt. Wie een snelle levering eist kan ook opteren voor levering via DHL. Dit kost trouwens iets meer en bovendien moet u wel tekenen voor ontvangst.
  Elektronische betaling gebeurt via kredietkaart, Maestro of PayPal, maar wie liever op een traditionele manier betaalt kan kiezen voor een gewone overschrijving. Een overschrijvingsformulier wordt dan mee verzonden, de betaling gebeurt in dit geval dus na ontvangst van de levering. Deze optie kost wel 0,99 € en is enkel van toepassing op bestellingen van maximum 100 €.
 • Nu nog enkel aanvinken dat u de voorwaarden aanvaardt en na een klik op de bevestigingsknop beschikt u een paar dagen later over uw pakket kerstkaarten!

Dit stappenplan zet u op weg om zelf uw kerstkaarten te maken zonder dat u gebruik moet maken van ingewikkelde software voor beeldbewerking.
U kunt zelf een beetje experimenteren met verschillende foto-fotokaart combinaties. Pas als u het gewenste eindresultaat hebt bekomen kunt u tot een eventuele bestelling overgaan. Het is pas op het einde dat u de beslissing tot bestelling neemt.

Een bijkomend voordeel van Smartphoto is de betalingswijze: bij bestellingen van minder dan 100 € betaalt u pas na het ontvangen van de levering per post. De betaling gebeurt per overschrijving, veiliger kan niet.