U bent hier: home gratis foto's

Hoe goedkoop zijn gratis foto's?

Een vergelijking van het gratis aanbod van online fotoservices

Om potentiële klanten over de streep te trekken bieden een aantal online fotoservices gratis foto's aan voor nieuwe klanten.
Het aanbod verschilt naargelang de gebruikte fotoservice, maar meestal gaat het om een aantal testafdrukken op gewoon fotoformaat.

Is gratis echt voor niks?

Om van het gratis aanbod te kunnen genieten moet u zich eerst bij de betreffende fotoservice registreren. Afhankelijk van de gebruikte fotoservice zullen bij een bestelling de gratis foto's automatisch verrekend worden of pas in mindering gebracht worden mits een kortingscode wordt ingevuld.

Zijn de foto's echt gratis? De foto's in ieder geval wel, maar meestal worden de standaard opstartkosten of verzendkosten toch aangerekend waardoor u uiteindelijk wel in uw portefeuille moet tasten. Op de keper beschouwd zijn de foto's dus niet echt voor niks, maar zijn ze wel een goedkoop alternatief om eens een fotoservice uit te testen of te vergelijken met een andere.

Om het een beetje overzichtelijk te houden hebben we alles in een tabelletje gezet. Enkel de fotoservices die op hun site duidelijk melding maken van gratis foto's voor nieuwe klanten vindt u erin terug.
In de tabel ziet u de link naar de fotoservice, het formaat en het aantal gratis foto's, de verzendkosten en de prijs per foto als u de verzendkosten deelt door het aantal gratis foto's.

  Fotoservice Formaat Gratis foto's Verzendkosten Netto stukprijs
PhotoBox 10 - 11 100 4,49 € 0,04 €
Pixum 10 50 3,99 € 0,08 €

Zijn er ook gratis foto's voor bestaande klanten?

Ook bestaande klanten kunnen zich voordeel doen. Op regelmatige tijdstippen publiceren enkele online fotoservices kortingscodes waarmee gratis foto's kunnen worden besteld. De kortingen beperken zich niet uitsluitend tot afdrukken van digitale foto's, maar kunnen evenzeer betrekking hebben op fotoboeken, fotokalenders of andere fotocadeaus.

De actiecodes voor het bekomen van gratis foto's of korting op andere fotoproducten verschijnen op onze blog, maar worden ook per fotoservice bijgehouden op een aparte pagina. U vindt deze pagina's in de kolom rechts hiernaast.

Zijn er dan echt geen foto's die volledig gratis zijn?

Gratis is pas echt voor niks als ook de verzendingskosten niet worden aangerekend. Het klinkt misschien als een aangename verrassing, maar jawel, als u goed uitkijkt vindt u misschien een code voor gratis foto's en gratis levering aan huis.

Het gaat in de meeste gevallen dan wel over een voordeel dat gekoppeld is aan de aankoop van een ander product. U krijgt bijvoorbeeld 100 gratis foto's inclusief gratis levering als u een abonnement neemt op een bepaald tijdschrift.

Voor foto's die helemaal gratis zijn zult u uw speurneus moeten gebruiken, maar het is dus mogelijk.
In ieder geval zijn de gratis foto's uit de tabel hierboven een ideaal middel om eens een aantal fotoservices met elkaar te vergelijken. U kunt hiervoor een mooie foto als referentie gebruiken om kleur, helderheid en contrast te beoordelen.