U bent hier: home fotokalender

Fotokalender 2016

Uw eigen digitale foto's gebruiken voor uw persoonlijke fotokalender

Een fotokalender maken van uw mooiste digitale foto's vereist tegenwoordig geen speciale vaardigheden meer. Al wat u nodig hebt is een serie digitale foto's die goed en mooi genoeg zijn om er een kalender mee samen te stellen.

Hieronder kunt u lezen hoe u zelf een kalender kunt aanmaken bij Albelli. Zoals u kunt zien op de kalenderpagina van Albelli hebt u de keuze uit een verjaardagskalender op A4-formaat of een jaarkalender, beschikbaar op 3 verschillende formaten (A5, A4, A3).

Belangrijk om weten is dat u steeds zelf de startmaand van de kalender kunt bepalen zodat het ook na januari nog de moeite loont om er een samen te stellen.
Daardoor is het bovendien ook mogelijk om al een kalender voor het komende jaar te maken als er in de loop van het jaar korting op fotokalenders wordt gegeven. Zo bespaart u flink op uw uitgaven.

Kies de juiste digitale foto's voor uw kalender.

 • Mooie foto's zijn één punt, maar nog mooier wordt uw fotokalender wanneer u voor een thema kiest, bijv. uw kinderen, vakantiefoto's, uw hobby, uw stad of dorp, enz....
 • Bekijk ook op voorhand eens hoe de foto's op de kalender gepositioneerd worden. Op de meeste kalenders worden de foto's horizontaal afgedrukt (landscape). Vertikaal gepositioneerde foto's (portrait) zullen in dat geval minder tot hun recht komen.
 • Het is van belang dat u op voorhand al rekening houdt met de afdrukgrootte van de foto's op uw kalender. Tijdens het samenstellen van de kalender wordt u er wel attent op gemaakt als een foto te weinig beeldpunten heeft om scherp te kunnen worden afgedrukt, maar dan is het kwaad al geschied.
  Om meer te weten te komen over beeldgrootte, beeldpunten, resolutie, pixels, enz... kunt u hier terecht.

Online een fotokalender maken en bestellen.

We leggen u hieronder stap voor stap uit hoe u bij Albelli via een online bestelmodule een kalender kunt ontwerpen en bestellen. U moet dus geen apart programma op uw computer meer installeren, want alles verloopt online via de site van Albelli.

We gaven u in onze inleiding al de link naar de kalenderpagina van Albelli waar u alle modellen kunt aanschouwen, maar kiezen in deze handleiding voor een jaarkalender met plaats voor 12 foto's (1 per maand) + 1 foto voor op het voorblad.

 • We starten dus via de link hierboven en selecteren het gewenste formaat.
  Klik vervolgens op de knop Maak je kalender.
 • De online ontwerpmodule verschijnt met een fotoloze kalender die u zelf nog moet opvullen met eigen gemaakte foto's.
 • Begin eerst met het selecteren van de startmaand. We kiezen voor januari 2016, maar niets staat u in de weg om een andere beginmaand te kiezen.
  Een kalender kan ook tijdens het jaar een prachtig cadeau zijn om aan iemand te geven en dan hebt u er natuurlijk alle baat bij om de kalender niet meer in januari te laten beginnen.
 • Linksonder ziet u ook de tab Je foto's. Klik erop en klik vervolgens op het plusteken om foto's van uw computer te selecteren die zullen worden geüpload naar de servers van Albelli.
  Voor onze jaarkalender hebben we 13 foto's nodig, maar voor de verjaardagskalender kan het aantal foto's oplopen tot 4 per pagina waardoor u er meer kunt gebruiken.
 • Vul vervolgens de kalender in met uw eigen foto's door de foto's met de muis naar de kalender te verslepen.
  U kunt desgewenst nog kleine bewerkingen uitvoeren op de foto's zoals ze verschuiven, inzoomen, roteren, spiegelen of er een zwart/wit of sepia filter op toepassen.
 • Via de knop Achtergronden kunt u per pagina de achtergrondkleur instellen. U kunt daarbij opnieuw creatief te werk gaan en bijv. warme kleuren selecteren voor de zomer en koude voor de winter, enz....
 • Bent u tevreden met het resultaat, klik dan op de groene knop Bestellen.
 • Op de volgende pagina kunt u instellen hoeveel exemplaren u wilt bestellen en kunt u nog kiezen om uw fotokalender in hoogglans af te drukken. Tegen een kleine meerprijs krijgt uw kalender daardoor meer contrast en kleurdiepte.
  klik op Opslaan en verdergaan en op Verder met bestellen.
 • U krijgt nu een overzicht van uw bestelling en dit is ook de plaats waar u een eventuele promotiecode moet invullen.
  We hebben een aparte pagina met promotiecodes van Albelli, misschien zit er wel iets bij voor het product van uw keuze.
  Na het invullen van de code wordt de korting onmiddellijk verrekend.
 • Klik nog eens op Verder met bestellen en login of registreer u als nieuwe klant als u nog geen login-gegevens hebt bij Albelli.
 • Er rest nog enkel een laatste controle en de selectie van uw betaalvoorkeur (kredietkaart, overschrijving, Bancontact, PayPal).
 • Na enkele dagen valt uw kalender bij u in de bus en kunt u er 12 maanden lang van genieten!

U zult al snel merken dat het aanmaken van een fotokalender met uw eigen digitale foto's een leuke bezigheid is die u veel voldoening geeft.
Gedurende het hele jaar kunt u genieten van uw mooiste digitale foto's die in een professioneel ogende kalender zijn verwerkt.
Het is meteen ook een origineel idee om iemand een kalender cadeau te doen. Naast de jaarkalender zijn nog verjaardagskalenders en fotoagenda's beschikbaar.

pixum
photobox