U bent hier: home fotokalender

Fotokalender 2018

Uw eigen digitale foto's gebruiken voor uw persoonlijke fotokalender

Fotokalenders maken van uw mooiste digitale foto's vereist tegenwoordig geen speciale vaardigheden meer. Al wat u nodig hebt is een serie digitale foto's die goed en mooi genoeg zijn om er een kalender mee samen te stellen.

Hieronder kunt u lezen hoe u zelf een kalender kunt aanmaken bij PhotoBox. Zoals u kunt zien op de kalenderpagina van PhotoBox hebt u de keuze uit een brede waaier aan kalenders zoals wandkalenders, bureaukalenders, plankalenders, collagekalenders en ook fotoagenda's, allen beschikbaar in diverse formaten.

Belangrijk om weten is dat u steeds zelf de startmaand van de kalender kunt bepalen zodat het ook na januari nog de moeite loont om er een samen te stellen.
Daardoor is het bovendien ook mogelijk om al een kalender voor het komende jaar te maken als er in de loop van het jaar korting op fotokalenders wordt gegeven. Zo bespaart u flink op uw uitgaven.

Kies de juiste digitale foto's voor uw kalender.

 • Mooie foto's zijn één punt, maar nog mooier wordt uw fotokalender wanneer u voor een thema kiest, bijv. uw kinderen, vakantiefoto's, uw hobby, uw stad of dorp, enz....
 • Bekijk ook op voorhand eens hoe de foto's op de kalender gepositioneerd worden. Op de meeste kalenders worden de foto's horizontaal afgedrukt (landscape). Vertikaal gepositioneerde foto's (portrait) zullen in dat geval minder tot hun recht komen.
 • Het is van belang dat u op voorhand al rekening houdt met de afdrukgrootte van de foto's op uw kalender. Tijdens het samenstellen van de kalender wordt u er wel attent op gemaakt als een foto te weinig beeldpunten heeft om scherp te kunnen worden afgedrukt, maar dan is het kwaad al geschied.
  Om meer te weten te komen over beeldgrootte, beeldpunten, resolutie, pixels, enz... kunt u hier terecht.

Online een fotokalender maken en bestellen.

We leggen u hieronder stap voor stap uit hoe u bij PhotoBox via een online bestelmodule een kalender kunt samenstellen en bestellen. U moet dus geen apart programma op uw computer meer installeren, want alles verloopt online via de site van PhotoBox.

 • We starten via deze link.
 • Volg de instructies die op het scherm verschijnen en kies het formaat van de kalender: A4-formaat of A3-formaat.
 • Door te klikken op Ik ontwerp start u de ontwerpmodule waarvan we u een screenshot tonen.
 • We kiezen onze startmaand en een model en klikken door naar de volgende stap waar we onze foto's kunnen uploaden naar de servers van PhotoBox.
  We klikken er op Foto's nu ophalen en krijgen de vraag of we onze foto's naar een nieuw online album of een bestaand album willen uploaden. Wie nieuw is bij PhotoBox heeft natuurlijk nog geen albums en kiest dus voor een nieuw album dat u ook een naam kunt geven.
 • We klikken op Selecteer uw foto's en kunnen nu de foto's op ons systeem selecteren. Als de digitale fotobestanden zich in dezelfde folder bevinden is het mogelijk om met de Shift- en Ctrl-toets verscheidene bestanden tegelijk te selecteren.
  Tip: u kunt op voorhand al een selectie maken en de mooiste foto's samen in een folder plaatsen. Dit vergemakkelijkt het uploaden.
  U kunt starten met 13 foto's (1 per maand + 1 voor het voorblad), nadien kunt u nog steeds extra foto's toevoegen mocht dit nodig zijn.
 • U krijgt een overzicht van de geüploade foto's. Klik aan welke u effectief wenst te gebruiken voor de fotokalender. De geselecteerde foto's verschijnen ook rechts in beeld en worden links aangevinkt zodat u ze geen 2 keer kunt selecteren. Foto's die niet goed georiënteerd zijn kunt u nog steeds roteren.
  Klik op Uw kalender nu ontwerpen om verder te gaan.
 • We komen op het eigenlijke bewerkingsscherm terecht en sommen even op wat hier allemaal mogelijk is: u kunt er in eerste instantie uw geselecteerde foto's slepen naar de daartoe voorziene plaatsen op uw fotokalender.
  Daarnaast kunt u nog steeds foto's uploaden, de startmaand wijzigen, bijkomende foto- en tekstvakken toevoegen, de lay-outs en achtergronden van de kalender veranderen en gebeurtenissen (bijvoorbeeld verjaardagen) toevoegen aan datums.
  Dubbelklik op een foto van de kalender als u er nog een bewerking wilt op uitvoeren, bijvoorbeeld de helderheid of het contrast wijzigen of inzoomen op een bepaald gedeelte van de foto.
  Tip: na het aanbrengen van wijzigingen kunt u steeds terugkeren naar een vorige stap (of vorige stappen).
  U kunt ook tussentijds opslaan, onder dezelfde bestandsnaam, maar ook onder telkens een nieuwe naam. Op die manier bent u er zeker van dat u uw werk per ongeluk niet kwijtspeelt.
 • Als u tevreden bent over het resultaat kunt u overgaan tot bestellen.
 • Nu nog het verzendadres opgeven en afronden met de betaling (kredietkaart, Bancontact/Mister Cash of PayPal).
 • Na enkele dagen valt uw kalender bij u in de bus en kunt u er 12 maanden lang van genieten!

U zult al snel merken dat het aanmaken van een fotokalender met uw eigen digitale foto's een leuke bezigheid is die u veel voldoening geeft.
Gedurende het hele jaar kunt u genieten van uw mooiste digitale foto's die in een professioneel ogende kalender zijn verwerkt.
Het is meteen ook een origineel idee om iemand een kalender cadeau te doen. Naast de wandkalender zijn nog tal van andere soorten kalenders beschikbaar.

We hadden al vermeld dat u reeds maanden op voorhand een fotokalender kunt maken omdat u toch zelf de startmaand kunt bepalen. Bij PhotoBox geldt wel de beperking dat u slechts 4 maanden vooruit kunt lopen, maar bij Smartphoto kunt u de startmaand tot wel 12 maanden uitstellen.