U bent hier: home fotoboeken

Fotoboeken maken - overzicht acties winter 2017-2018

Enkele kortingen om een voordelig fotoboek te maken

Fotoboeken behoren tot de belangrijkste producten van de online fotoservices. Waar vroeger vooral de gewone fotoprints van belang waren zijn het nu de fotoboeken die meer en meer op het voorplan treden.
Fotoboeken zijn immers een grotere bron van inkomsten voor de afdrukcentrales - vandaar dat ze ook meer gepromoot worden - maar u krijgt er veel voor terug want een fotoboek maken doet uw foto's een pak meer tot hun recht komen dan losse prints.

Losse prints verdwijnen vaak in een doos of worden in het beste geval in een album gekleefd. Zo'n inkleefalbum is natuurlijk ook niet gratis en ziet er allesbehalve professioneel uit wat zeker niet kan gezegd worden van een fotoboek.

Wat wij met dit artikel beogen is u een overzicht geven van actuele fotoboek acties bij enkele fotoservices. Er valt nogal wat te besparen als u een beetje uitkijkt en daar willen we u bij helpen:

De opgesomde acties voor fotoboeken in dit artikel zijn slechts momentopnames die geldig waren op het ogenblik van schrijven.
Sommige acties zijn blijvend geldig, maar voor een update verwijzen we u graag naar een uitgebreider overzicht van kortingen op fotoboeken.

20% korting op de fotoboeken van Albelli


Albelli staat al lang bekend voor een grote keuze aan kwalitatieve fotoboeken, maar ook voor heel wat andere leuke fotoproducten kan je bij hen terecht. Zo zien de wanddecoratie, de kaarten en de fotokalenders van Albelli er bijvoorbeeld altijd prachtig uit.

Al die fotoproducten laten zich vlot samenstellen met de online of offline fotoboeksoftware. Dankzij de apps op de iPad en smartphone maak je nu snel en gebruiksvriendelijk jouw mooiste fotoverhalen. Waar je wilt, wanneer je wilt!

Neem gerust eens een kijkje op de site van Albelli en overtuig jezelf.

Het goedkoopste fotoboekje dat je bij Albelli kan bestellen is het vierkante S. Met zijn handig formaat van 10 x 10 cm neem je die makkelijk overal mee.

Prijs: 6,95 € - 20% korting = 5,56 €
Verzendkosten: 2,95 €

10 € korting op een Pixum fotoboek


Via de fotoservice van Pixum krijgen nieuwe klanten 10 € korting op een fotoboekbestelling. De korting geldt voor alle types fotoboeken m.u.v. de fotoboeken met schriftomslag.
Om een fotoboek te maken dient u eerst een programma te installeren op uw computer. Er is een versie beschikbaar voor Windows, Mac en Linux. Na de installatie kunt u vlot uw fotoboek samenstellen (ook als u niet verbonden bent met het Internet).

Het goedkoopste fotoboek binnen deze actie is het Pixum fotoboek klein (panorama) met softcover en 26 pagina's, formaat 19 x 15 cm:

Prijs: 14,99 € - 10,00 € korting = 4,99 €
Verzendkosten: 4,99 €

Fotoboeken van Smartphoto, van budget tot absolute klasse


Smartphoto staat bekend om zijn kwalitatieve fotoboeken en een goede service. Sinds kort zijn de fotoboeken vernieuwd en is het eenvoudiger om uw keuze te maken op de site van Smartphoto.

Ook hier gebeurt de opmaak online zodat u zich niet moet bezig houden met het installeren van software. Leuk om weten is dat u bij Smartphoto niet moet wachten tot al uw foto's zijn geüpload om uw fotoboek te maken. De intelligente software zorgt er namelijk voor dat er eerst thumbnails (kleine weergaven van de foto's) worden gecreëerd waarmee u de opmaak van uw fotoboek al kunt aanvatten. Terwijl u verder werkt worden de foto's in hun ware resolutie verzonden naar de servers van Smartphoto. Zo verliest u geen tijd!

U kunt er bij Smartphoto ook voor kiezen om uw fotoboek automatisch te laten opvullen met de door u geselecteerde foto's. De oudste foto's komen vooraan, de meest recente achteraan. Na de automatische opvulling kunt u vanzelfsprekend nog wijzigingen aanbrengen.

De gemakkelijkste en snelste manier om een fotoboek te maken is door te kiezen voor het fotoboek Collection 52. U selecteert precies 52 foto's die worden verzonden naar de servers van Smartphoto. De software zorgt voor een automatische opvulling en de kaft van het fotoboek wordt samengesteld uit mozaïeken van de 52 foto's. De slogan dat u in enkele minuten een fotoboek samenstelt is geen loze belofte.

Het goedkoopste fotoboek is het fotoboek Collection 52 met 52 pagina's, formaat 12,7 x 17 cm. U vindt de prijzen hieronder:

Prijs: 9,95 €
Verzendkosten: 3,95 €

Fotomag Classic A4 bij Foto.com: 12 pagina's voor slechts 2 €


Ook bij Foto.com vindt u een volledig assortiment fotoboeken waarbij we u graag de actie Fotomag Classic A4 voor 2 € willen meegeven. Als stevig fotoboek zouden we dit item niet willen omschrijven omdat het veeleer doet denken aan een brochure. Inderdaad, een fotomagazine zoals de naam al laat vermoeden.

Aangezien het maar 2 € kost (inclusief 12 pagina's) willen we het hier toch vermelden, niet in het minst omdat de verzendkosten voor bijkomende exemplaren ook zeer laag liggen. Volgt u even mee: Het Fotomag met 12 pagina's kost maar 2 €. U betaalt wel een administratiekost (1,49 €) en verzendkosten: 4,19 € voor het eerste boek + 1,00 € per extra exemplaar.

Vooral voor verenigingen kan dit interessant zijn. Zo kunt u voor weinig geld een pak fotoboeken maken met 12 pagina's en eventueel een kleine bijdrage vragen aan uw leden als tussenkomst voor de verzendkosten.
Ook voor wervende reclame kan dit eenvoudig fotoboek nuttig zijn. Mochten de 12 pagina's niet volstaan, dan kunt u er altijd nog extra pagina's aan toevoegen (2 € per 4 extra pagina's).

Prijs: 2,00 € voor 12 pagina's
Verzendkosten: 4,19 € + 1,00 € per bijkomend exemplaar
Administratiekost: 1,49 € per bestelling

Fotofabriek: 3 gratis fotoboekjes in A5-formaat


De fotoboeken van Fotofabriek zijn professionele producten met een goede prijs/kwaliteit verhouding. De prijzen zijn effenaf eerlijk en de verzendkosten verdienen een pluim. We bedoelen daarmee dat de verzendkosten zijn zoals ze horen te zijn: vanaf 1,95 € voor kleine fotoboeken tot 5,95 € voor de grotere exemplaren.

We hebben er een hekel aan wanneer fotoservices publiciteit maken met lage prijzen voor fotoboeken en dit proberen te compenseren met onredelijk hoge verzendkosten. Niet zo bij Fotofabriek dus!

Om u te laten kennismaken met de degelijkheid van een fotoboek van Fotofabriek en de uitmuntende service geeft Fotofabriek nieuwe klanten tot 3 maal toe de mogelijkheid om een fotoboekje van 8 pagina's op A5-formaat te maken. Enkel de verpakkings- en verzendingskosten worden aangerekend.

Wie liever meteen voor een groter fotoboek opteert neemt best eerst eens een kijkje op de actiepagina van Fotofabriek. Vaak lopen er acties voor kortingen op fotoboeken waardoor u al vlug enkele Euro's minder dient uit te geven.

Prijs: 0,00 € (voor 8 pagina's - max. 3 gratis fotoboeken per klant)
Verzendkosten: 1,95 €

Meer over fotoboeken maken.

We hebben u over een aantal fotoservices informatie gegeven m.b.t. de fotoboeken die ze aanbieden en meerbepaald over de acties en kortingen die ze daarvoor in petto hebben.

We hebben echter een selectie gemaakt en moeten eerlijkheidshalve toegeven dat er nog wel een resem andere sites op het Internet staan waar gelijkaardige fotoboeken en acties te vinden zijn. Van een groot aantal volgen we de acties op en die houden we online bij op deze pagina, u kunt er alleen maar voordeel uit halen.

De keuze van een fotoservice voor het maken van een fotoboek zal niet alleen afhangen van de korting die u er krijgt. Er zijn namelijk nog veel andere factoren die uw keuze kunnen beïnvloeden. Denken we maar even aan het gebruiksgemak van de site, de eenvoud van de software waarmee een fotoboek kan gemaakt worden, de wijze van betaling en levering en niet in het minst ook de service waarop u kunt rekenen mocht er onverhoopt toch iets misgaan met uw bestelling.

Vandaar dat we u alleen maar kunnen aanbevelen om gebruik te maken van acties voor gratis fotoboeken. Op die manier kunt u kennis maken met de wijze waarop de site en software werkt en kunt u de uiteindelijke kwaliteit van het fotoboek live beoordelen.