U bent hier: home fotoalbums

Fotoalbums samenstellen om online te laten afdrukken

Persoonlijke gedrukte fotoalbums met uw mooiste digitale foto's

De termen fotoalbums en fotoboeken worden meestal door elkaar gebruikt, maar sommige fotoservices gebruiken de benaming fotoalbum uitsluitend om aan te geven dat het hier een luxe uitvoering van een fotoboek betreft.

Voor speciale gebeurtenissen zoals een huwelijk, geboorte of jubileum mogen fotoalbums er gerust iets luxueuzer uitzien. De hieronder afgebeelde fotoalbums zullen zeker aan uw eisen voldoen, maar zullen u wel iets dieper in de geldbeugel doen tasten.

Op belangrijke gebeurtenissen zoals familiefeesten hebben veel personen hun digitaal fototoestel bij en digitale fotobestanden zijn gemakkelijk uit te wisselen. Hebt u aanleg voor het samenstellen van albums? Verzamel dan alle fotobestanden op uw PC of ergens centraal online en gebruik één van de onderstaande fotoservices om de mooiste foto's in een professioneel album te verwerken.

Welke extra's hebben luxe fotoalbums?

Alleen al als men de prijs bekijkt wordt duidelijk dat luxe fotoalbums meer te bieden hebben dan een doorsnee fotoboek, maar wat maakt nu precies het verschil?

Om te beginnen is het formaat een stuk groter dan bij een gewoon fotoalbum en zal in de meeste gevallen ook het papier van een hogere kwaliteit zijn.

Ook de kaft is steviger waardoor het album letterlijk en figuurlijk aan gewicht wint. Een stevige kaft is trouwens onontbeerlijk om de vorm van het fotoalbum te behouden.
Kaften kunnen samengesteld zijn uit diverse materialen zoals bijvoorbeeld textiel of kunstleder.
Kaften waarop één of meer foto's kunnen worden afgebeeld springen - vanwege de persoonlijke afwerking - nog meer in het oog.

Nog een extra is de aanwezigheid van pergamijnpapier tussen de bladen van het fotoalbum. Pergamijnpapier is een flinterdun doorschijnend blaadje dat zich tussen twee bedrukte bladen van een album bevindt. Het zorgt voor een luxueus uitzicht, maar is ook functioneel omdat het ervoor zorgt dat er geen bladen aan elkaar kleven.

 

Albelli fotoalbum liggend XL

 • 24 tot 120 pagina's
 • H x B : 29 x 39 cm
 • kwalitatief papier van 200 g/m²
 • hoogglans papier in optie
 • standaard kaft in zwart linnen
 • optioneel lederen kaft of kaft met foto
 • album online bekijken en delen mogelijk
»Prijsinfo
 

Smartphoto fotoalbum XL liggend deluxe

 • 30 tot 100 pagina's
 • H x B : 30,5 x 42,5 cm
 • kwalitatief papier van 200 g/m²
 • platliggende binding
 • alle pagina's met hoogglans afwerking
 • optie: transparant pergamijnpapier
 • optionele luxueuze verzameldoos
»Prijsinfo
 

Pixum fotoalbum XXL panorama

 • 26 tot 154 pagina's
 • H x B : 29 x 38 cm
 • kwaliteitspapier van 200 g/m²
 • harde, linnen of kunstlederen kaft
 • bestelsoftware voor Windows, Mac & Linux
 • 10 € korting voor nieuwe klanten
»Prijsinfo

De mogelijkheden van fotoalbum software.

De mogelijkheden van bestelsoftware voor fotoalbums hangt af van de fotoservice waar u bestelt, maar over het algemeen worden dezelfde mogelijkheden aangeboden. Vaak zit het verschil in details, maar die details kunnen voor u wel doorslaggevend zijn om al dan niet bij die ene fotoservice van start te gaan.
We raden u dan ook aan om eens te proberen met een goedkoop of gratis fotoboek om vertrouwd te geraken met de software voordat u een luxueus album gaat samenstellen.

De mogelijkheden van albumsoftware zijn uitgebreid: foto's verkleinen zodat er vele kleintjes op één pagina passen of vergroten om een volledige pagina te vullen, tekst en commentaar toevoegen, de achtergrond wijzigen en de lay-out van uw fotoalbum aanpassen, extra pagina's toevoegen, voorbeelden bekijken van hoe uw album er zal uitzien, beelden verplaatsen, inzoomen en uitzoomen op een foto, foto's roteren, enz...

Natuurlijk is het mogelijk om uw fotoalbum tussentijds op te slaan zodat u er op een later tijdstip kunt aan verder werken.
Om uw fotoalbum te vullen met foto's sleept u eenvoudigweg een digitale foto naar de daartoe voorziene plaats in het album. Indien u niet te veel tijd wil spenderen aan de opmaak, dan kunt u het fotoalbum automatisch laten vullen met de geselecteerde foto's en indien gewenst zelf nadien de volgorde nog veranderen.

Mocht een foto niet de gewenste kwaliteit hebben, dan wordt dit meegedeeld door de software. Op die manier wordt verhinderd dat digitale foto's van onvoldoende kwaliteit het fotoalbum zouden ontsieren.

Foto's die u in het fotoalbum zet kunnen nog bewerkt worden door erop te dubbelklikken. Zo past u eenvoudig de helderheid en het contrast aan of kunt u foto's omzetten naar zwart/wit of sepia. Bent u zelf niet zo'n held in het opsmukken van foto's, dan kunt u de autocorrectie inschakelen om voor u het werk op te knappen.
Een andere belangrijke functie is de mogelijkheid om rode ogen te corrigeren zodat uw fotoalbums echte pareltjes worden waardoor u nog lang zal kunnen nagenieten!

Het is mogelijk dat niet alle hierboven opgesomde opties beschikbaar zijn in de door u gekozen bestelsoftware, maar we geven u enkel een overzicht van wat mogelijk is.
U zult zelf uit ervaring moeten ondervinden welke fotoservice uw voorkeur wegdraagt. De keuze zal mede bepaald worden door het gebruiksgemak, de werking in het algemeen en de wijze waarop de fotoalbum software kan gebruikt worden: offline op uw computer of online in de cloud.

In elk geval is een fotoalbum maken een leuke bezigheid geworden voor wie goed overweg kan met een computer. Een reden te meer voor computeranalfabeten om ook de stap te zetten om voortaan op digitale wijze fotoalbums te maken.