U bent hier: home fotoalbum

Fotoalbum software waarmee u zelf albums kunt ontwerpen

Uw mooiste digitale foto's in een gedrukt fotoalbum

Een fotoalbum samenstellen met uw mooiste digitale foto's is tegenwoordig geen tijdrovende bezigheid meer. Gedaan met knippen en weg met lijm of fotohoekjes, want met de gepaste fotoalbum software kunt u een album online voorbereiden, aanpassen en beoordelen voordat u een fotoservice de opdracht geeft om het af te drukken.

Met de Silverlight fotoalbum toepassing van Smartphoto hebt u alle troeven in handen om uw fotobestanden in een stijlvol fotoalbum te verwerken. Alles gebeurt in de zogenaamde cloud zodat u geen software op uw eigen systeem dient te installeren. We gaan er hieronder wat dieper op in.

Verplaats, vergroot, verklein of roteer uw foto's in het fotoalbum.

U hebt voortaan de mogelijkheid om de positie en de afmetingen van uw foto's in een fotoalbum zelf te bepalen, zo maakt u uw album nog persoonlijker en levendiger.

Fotoalbum bewerken

Zoals u op de bovenstaande afbeelding kunt zien is het bovendien mogelijk om leuke effecten toe te passen op de randen van uw foto's zodat het geheel er dynamisch en speels uitziet. Uw fotoalbum toont dus niet alleen de beelden van een gebeurtenis of vakantie, maar slaagt er op die manier ook in om u te laten meeproeven van de sfeer.

Kies zelf de stijl van uw fotoalbum.

Door zelf de stijl van het album te bepalen geeft u een personal touch aan uw creatie. Voor elke gelegenheid is er wel een aparte kleur of vormgeving beschikbaar. Door de opmaak bepaalt u het karakter van uw fotoalbum.

Ook leuk zijn de effecten die u op de randen van de foto's kunt toepassen: kadertjes, labels en tags. Voor elke stijl is er wel iets beschikbaar.
Nog leuker en uniek in zijn soort zijn de tientallen symbolen die u als een overlay aan de foto's van uw fotoalbum kunt toevoegen. Aan de hand van onderstaande afbeeldingen kunt u zien wat we hiermee bedoelen.

Fotoalbum symbolen

Misschien hebt u vroeger zelf wel uw foto's opgesmukt met klevertjes of symbooltjes die u op uw foto's kleefde, nu kan het dus softwarematig. Het grote voordeel is dat u zoveel kunt uitproberen als u zelf wilt. Bevalt het resultaat u niet, dan kunt u nog altijd het effect verwijderen.

Bewerk de foto's van uw fotoalbum.

Soms is het nodig dat een foto nog een beetje nabewerking krijgt voordat u hem in een album plaatst. Denk bijvoorbeeld aan het corrigeren van rode ogen of het toepassen van een kleureffect. Ook dit kan met de albumsoftware.

Het kan leuk zijn om eens een foto in zwart/wit in het fotoalbum te plaatsen. Ook het naast elkaar plaatsen van dezelfde foto - eenmaal in kleur en eenmaal in zwart/wit - kan een mooi resultaat geven.
Met een foto in retro sepia roept u ongetwijfeld nostalgische herinneringen op. Al deze opgesomde effecten kunt u bereiken met de Silverlight fotoalbum software van Smartphoto.

Albums met een gepersonaliseerde cover of wikkel.

Uw eerste contact met een fotoalbum is de kaft. Bij Smartphoto hebt u de keuze uit verschillende kleuren, maar nog mooier wordt het wanneer u een eigen foto op de kaft of cover plaatst.

Voor bepaalde modellen fotoalbums is het mogelijk om een aparte wikkel te personaliseren met uw mooiste digitale foto. Niets kan uw album nog onderscheiden van professionele fotoboeken. Bij Smartphoto hebt u alle instrumenten in handen om van uw afzonderlijke digitale foto's een dynamisch en afgewerkt geheel te maken.

Systeemeisen voor de Silverlight fotoalbum software.

Voor de liefhebbers en techneuten volgen hieronder nog enkele technische details.
Silverlight - dat trouwens een product van Microsoft is - is beschikbaar voor de volgende 2 platformen:

  • Windows 32 of 64 bit met 1.6 GHz processor of hoger en minstens 512 MB RAM geheugen. De 64 bit ondersteuning geldt enkel voor Internet Explorer.
  • Macintosh, enkel met Intel processors van minstens 1.83 GHz en minimaal 512 MB RAM geheugen.

Zeker voor Windows geldt dat u met zowat elk recent en zelfs minder recent systeem gebruik kunt maken van de fotoalbum software.
Voor Macintosh geldt de beperkende voorwaarde dat het om een Mac systeem moet gaan dat op Intel gebaseerd is.
Daarnaast is ook de browser en de versie ervan van belang. Een overzicht vindt u in het volgende lijstje met Silverlight compatibele browsers.

Niets weerhoudt u ervan om met behulp van deze toepassing eens een fotoalbum te proberen maken. U zult er versteld van staan hoe eenvoudig dit kan zijn. Door de vele creatieve mogelijkheden kunt u zelf het karakter, de stijl en het uitzicht van uw fotoalbum bepalen.

Beantwoordt een effect of instelling niet aan uw verwachtingen, dan gaat u gewoon een stap terug en probeert u het opnieuw.
Bent u tevreden over het eindresultaat, dan kunt u overgaan tot een bestelling en wordt het album enkele dagen later per post aan huis geleverd. Voor bestellingen van minder dan 100 € betaalt u pas na ontvangst via een gewone overschrijving.