U bent hier: home communieprentjes

Communieprentjes zelf maken: goedkoop en leuk om doen

Creatief met communiefoto's: ontwerp zelf uw communieprentjes

Communieprentjes

Communieprentjes zijn niet nieuw. De eerste prentjes die we voor een communie terugvinden dateren al van het einde van de jaren 1800. Ook nu nog zijn communieprentjes steeds in en worden ze uitgedeeld aan familie en vrienden ter gelegenheid van een eerste of plechtige communie.
Door de jaren heen hebben ze echter een ware metamorfose ondergaan. Waar vroeger het accent lag op religieuze symbolen zien we nu bijna uitsluitend een foto van de communicant afgebeeld.
Het is wellicht voor u geen verrassing dat ook hier de digitale fotografie heel wat perspectieven biedt.

Communieprentjes kant-en-klaar.

Als u van plan bent om zelf uw communieprentjes te maken, dan kunt u op voorhand al een paar idee├źn op papier zetten. Alles begint natuurlijk met de foto van uw schattebout en velen wachten met het maken van een foto tot de gepaste kleren gevonden zijn. Meestal is dit geen probleem want vaak worden de kleren al vele maanden op voorhand aangekocht.

Geen paniek echter als u wat laat bent met communiekleren, want ook zonder kunt u al mooie foto's maken voor de communieprentjes. Maak gewoon een close-up foto van uw kind, dan hoeft u zich al niet te bekommeren om de rest.

Gewoon een foto van dichtbij van een lachende snoet, een brede smile of een uitbundige lach. Denk baarbij aan de juiste lichtinval en neem uw foto's vanuit verschillende hoeken. U hoeft uw fototoestel niet altijd recht te houden, schuin kan ook mooi zijn!

Communieprentjes maken

Communieprentjes in alle formaten.

De enige beperking bij het zelf maken van communieprentjes is uw eigen fantasie. Op een digitale foto kunt u veel effecten toepassen wat in combinatie met de vele designs, kleuren en vormen tot prachtige communieprentjes kan leiden.

Bent u echter niet thuis in het wereldje van de fotobewerking, dan nog kunt u zelf pareltjes van communieprentjes ontwerpen, want bij een fotoservice zoals Smartphoto kunt u steeds terecht voor kant en klare kaartjes waarin u alleen nog maar uw eigen gemaakte foto dient in te passen. Uw communieprentjes zijn klaar in enkele tellen.

Nog een paar leuke tips voor communieprentjes.

Een mooi prentje begint in de eerste plaats met een mooie communiefoto, maar de volgende tips kunnen u op weg zetten om nog mooiere resultaten te bekomen:

  • Speel met kleuren en kleurcombinaties. Komen er op de communiefoto bijvoorbeeld gele bloemen op een groen grasperk voor, dan kunnen uw communieprentjes net dat ietsje beter zijn als ook het design van de kaartjes die kleurencombinatie bevat.
  • Wijk eens af van portrait of landscape. Als u uw communiefoto's eens schuin neemt of schuin plaatst op de communieprentjes, dan kan dit een extra dynamisch effect geven.
  • Kunt u overweg met Photoshop of een ander fotobewerkingsprogramma, dan kunt u eens een filter loslaten op uw communiefoto's. Overdrijf er evenwel niet mee.
  • Als u er de tijd en het geduld voor hebt, maak dan een aantal communieprentjes waaruit u uiteindelijk de mooiste kiest om aan familie of vrienden uit te delen.

Hebt u leuke communiefoto's, maar niet de kennis of de tijd om er zelf communieprentjes van te maken met software voor fotobewerking, dan kunnen we u verwijzen naar de site van Smartphoto. Met een eenvoudig stappenplan voor het maken van communiekaarten zal u vlug de weg vinden die leidt naar zelfgemaakte communieprentjes die niet verbleken naast die van een professional.