U bent hier: home communiekaartjes

Communiekaartjes: zelf gemaakt is dubbel zo leuk

Maak een mooie communiefoto en ontwerp zelf uw communiekaartjes

Communiekaartjes

Communiekaartjes zijn van alle tijden.. Waarschijnlijk herinnert u zich nog uw communiekaartjes tijdens uw kindertijd: kleine kaartjes met een fotootje en wat tekst erop. Ze werden als aandenken uitgedeeld aan familie, vrienden en kennissen waarbij u op huisbezoek mocht (of moest) om er uw mooie communiekleren te tonen.
De tijden zijn enigszins veranderd, maar de communiekaartjes zijn gebleven, zij het onder een andere vorm. U leest er meer over op deze pagina.

Communiekaartjes zijn nu personaliseerbaar.

Vroeger was men gebonden aan een statisch kaartje waaraan niks meer kon worden veranderd. De foto was te nemen zoals hij erop stond - meestal bloemen, religieuze symbolen of een landschap - en ook aan de tekst kon niets meer worden veranderd. Creatievelingen uit het tijdperk van de analoge fotografie waren wel al in de weer met het maken van eigen foto's en fotoreportages, maar heel eenvoudig was het niet om zelf kaartjes te gaan maken.

De komst van de digitale fotografie zorgde meteen ook voor meer mogelijkheden om zelf communiekaartjes te maken: een mooie communiefoto nemen, hem uploaden naar een fotoservice, een communiekaart sjabloon selecteren, uw foto en wat tekst erop en klaar is Kees.

Niets belet u om een reeks verschillende communiekaartjes te maken. Zoals u ziet op de banner hierboven is het mogelijk om een combinatie van verschillende foto's op kaartjes met een mix aan kleuren te maken.

Communiekaartjes maken

Verschillende formaten communiekaartjes.

Was u vroeger beperkt tot één formaat, dan hebt u nu meer geluk, want de kaartjes zijn beschikbaar in vele afmetingen. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor kleine kaartjes voor de vriendjes, grotere communiekaarten voor familie en de grootste voor tijdens het communiefeest.

De kaarten die u afgebeeld ziet op de banner hierboven meten 13,7 x 40,5 cm, maar kunnen opgeplooid worden zodat ze nog maar 13,7 x 10,1 cm groot zijn. Door de tekst die aan deze kaarten kan worden toegevoegd zijn ze uitermate geschikt om ook als menukaart te dienen tijdens communiefeesten.

Nog een paar tips.

U moet vooral uw eigen gedacht volgen, maar toch willen we u een klein beetje raad meegeven als u van plan bent om communiefoto's te gaan maken voor uw communiekaartjes:

  • Moet u wachten om foto's te nemen tot de communiekleren beschikbaar zijn?
    Het is misschien wel leuk om ook de mooie kleren op uw kaartjes te hebben, maar een lachend gezicht in close-up zoals op de voorbeeldjes bovenaan drukken minstens evenveel gevoel uit.
  • Moet het mooi weer zijn om communiefoto's te maken?
    Iedereen heeft de neiging om te wachten met de foto's tot het een stralende dag is met veel zon. Veel hangt natuurlijk af van uw fotografische kennis, maar ook een bewolkte dag kan mooie resultaten opleveren. Het licht is dan zachter waardoor hinderlijke schaduwen uw communiekaartjes niet zullen ontsieren.
  • Soms kunt u ideetjes opdoen door eens rond te neuzen op het Internet. Veel fotografen zetten hun werk online en vaak zitten daar pareltjes tussen die u ook op gedachten kunnen brengen.
    Wie nadien nog aan fotobewerking wil doen kan dikwijls ook leuke Photoshop-effecten ontdekken.
  • Poseren is OK, maar spontane foto's kunnen o zo mooi zijn.

Wie er het plezier in vindt om zelf communiekaartjes te maken kan ook eens een kijkje nemen op de site van Smartphoto. U kunt er gratis een account aanmaken en er eens proberen om een kaartje te ontwerpen. Als het u bevalt, kunt u het eventueel bestellen ook.
Een stappenplan dat u helpt bij het maken van communiekaartjes vindt u terug op deze pagina.