U bent hier: home communiekaarten

Kaarten voor communie of lentefeest

Eenvoudig zelf te maken, geleverd per post, betalen per overschrijving

Communiekaarten

De communie of het lentefeest van uw kind is naast Kerstmis en Nieuwjaar eveneens een gebeuren waarbij u snel en eenvoudig zelf uw kaartjes kunt aanmaken via het Internet.
Bezit u een digitaal fototoestel en hebt u toegang tot het Internet, dan hebt u alle troeven in handen om alles snel tot een goed einde te brengen.
Hieronder kunt u enkele nuttige tips lezen voor het aanmaken van uw fotokaarten en iets verder volgt een stappenplan dat u kunt volgen voor het aanmaken van communiekaarten bij Smartphoto.

Enkele tips.

 • Zorg ervoor dat u op tijd begint zodat u enige speelruimte hebt. Het aanmaken en versturen van uw communiekaarten gaat snel, maar als u eerst eens een voorbeeld wilt aanmaken waaraan u later eventueel nog wijzigingen wilt aanbrengen, dan begint u best een beetje op tijd.
 • Maak genoeg foto's! Met een digitaal fototoestel kan dit geen probleem zijn. Slechte foto's kunt u altijd wissen en als u veel foto's maakt, dan kan het niet anders of er moet wel een pareltje tussen zitten.
 • Maak niet alle foto's op dezelfde dag en op dezelfde plaats, zo hebt u de keuze uit foto's met verschillende lichtomstandigheden en op verschillende plaatsen.
 • Neem uw foto's in voldoende hoge resolutie, dan zijn ze zeker scherp genoeg.

Stap per stap beschreven.

 • Ga naar de site van Smartphoto.
 • U krijgt een aantal keuzemogelijkheden, waaronder fotokaarten, wenskaarten, wenskaarten met afgeronde hoeken, enz.... Kies de categorie uit die u interesseert en klik op Bestel kaartjes. Wij gaan verder in ons voorbeeld met de categorie Fotokaarten.
 • U krijgt nu gedetailleerde informatie over de door u geselecteerde kaarten. Klik op Maak Fotokaarten en selecteer het gewenste formaat indien van toepassing (sommige kaarten zijn beschikbaar in meer dan één formaat).
 • U krijgt nu een ruim overzicht van alle beschikbare designs. Aan de linkerzijde kunt u uw selectie verfijnen door Communie / Kids te selecteren. Maak vervolgens uw keuze door één van de designs aan te klikken.
 • Klik op Foto's om de gewenste digitale fotobestanden naar Smartphoto te verzenden. Via de knop Foto's opladen kunt u foto's vanaf uw PC verzenden, maar u kunt via het selectiemenu onder die knop ook foto's selecteren uit reeds bestaande online albums die u hebt bij Smartphoto (u dient dan wel al aangemeld te zijn).
  Andere opties zijn foto's uit uw Facebook, Flickr of Picasa account die u direct naar de servers van Smartphoto kunt uploaden.
 • Als de foto's niet automatisch op uw kaart worden afgebeeld kunt u met uw muis de gewenste foto (of foto's) van de linkerkant naar uw gekozen kaart rechts slepen.
  U kunt de foto's nog bewerken (roteren, rode ogen bijwerken, bijsnijden, kleuren aanpassen) door er één keer op te klikken.
 • Klik op Tekst toevoegen op uw kaart. U kunt nu tekst invoeren in het tekstvak. Daarbij hebt u de keuze uit een veelvoud aan lettertypes en kleuren.
 • U kunt een voorbeeld van uw creatie bekijken via het pictogram met de loep. Om het inladen van uw fotokaart op de webpagina te versnellen krijgt u een voorbeeld in lage resolutie te zien. De uiteindelijke afdruk op papier zal haarscherp en in hoge resolutie zijn.
 • Klik op In winkelwagentje leggen, sla uw werk op (niet verplicht) en duid aan als u wenst gebruik te maken van extra opties zoals gekleurde enveloppen i.p.v. witte en/of communiekaarten op glinsterend papier.
 • U ziet nu een totaaloverzicht van uw bestelling. Duid hier de gewenste hoeveelheid aan. Indien u een actiecode hebt, dan kunt u die nu ingeven en op Pas code toe klikken. Indien u geen andere producten meer wenst te bestellen klikt u onderaan op de knop Betalen.
 • Bent u al geregistreerd bij Smartphoto, log dan in met uw e-mailadres en persoonlijk wachtwoord.
  Nieuwe klanten kunnen zich gratis registreren door op de knop Schrijf je in te klikken en vervolgens enkele gegevens in te vullen.
  Als u graag kortings- of actiecodes van Smartphoto ontvangt, abonneer u dan ook op de wekelijkse nieuwsbrief.
 • Nu nog juist even uw adresgegevens controleren en de betalingsmethode selecteren. Het is mogelijk om een alternatief leveringsadres in te geven om bijvoorbeeld een bestelling als een cadeautje bij iemand te laten toekomen.
  Als het snel moet gaan, kunt u kiezen voor Express verzending via DHL. U betaalt dan iets meer voor de levering en u moet bovendien thuis zijn om te tekenen voor ontvangst.
  Voor standaard levering kunt u ook kiezen voor een afhaalpunt (postkantoor) i.p.v. levering aan huis.
  Aanvaard tot slot de voorwaarden en klik op de knop Bevestig om de bestelling te laten doorgaan.

Het stappenplan hierboven laat u toe om op een eenvoudige manier uw creativiteit op uw eigen communiefoto's los te laten. U kunt zoveel mogelijk creaties uitproberen als u zelf wilt. Pas op het einde van het stappenplan beslist u als u daadwerkelijk tot bestelling wilt overgaan.

Zeker nog een pluspunt bij Smartphoto is het feit dat u bij bestellingen van minder dan 100 € pas betaalt na het ontvangen van de levering. De betaling geschiedt per overschrijving.