Communiekaarten maken

Deel 1: inleiding online cursus zelf goedkoop communiekaarten maken

Botst u op een probleempje bij het volgen van de cursus? Stel uw vraag dan op het forum in de topic cursus communiekaarten maken.

Bent u stiekem misschien al eens jaloers geweest op vrienden of familieleden die er in slagen om zelf mooie communiekaarten te maken?
Geen nood, want wij zetten u op weg om zonder voorkennis of langdurige cursussen zelf communiekaarten te ontwerpen zonder dat u daarvoor diep in de buidel moet tasten.

Wat hebt u nodig voor deze online cursus?

Voor dit communiekaartproject hebt u een aantal zaken nodig om alles tot een goed einde te brengen. We sommen hieronder het lijstje op:

  • Een geschikte communiefoto
    We gaan ervan uit dat u al een goede communiefoto van uw oogappel bij de hand hebt. Een foto van 2 megapixel (gemaakt met fototoestel of smartphone) volstaat.
  • Adobe Photoshop of Adobe Photoshop Elements
    Beiden zijn commerciële pakketten voor fotobewerking, maar we geven u voldoende bijstand om uw doel te bereiken via de gratis proefversie.
  • Custom shapes voor Photoshop
    Custom shapes zijn clip-art bestanden die u kunt importeren in Photoshop. De bestanden bevatten figuurtjes die u kunt vergroten, verkleinen en inkleuren.

Ons doel? Communiekaarten maken zonder veel geld uit te geven.

Het opzet is simpel: we willen mooie communiekaarten, maar we willen er niet teveel aan uitgeven.
Bent u voor gemak en eenvoud, dan hebt u zeker al de weg gevonden naar online fotoservices zoals Smartphoto, Pixum of PhotoBox. Met een eigen fotobestand van uw communicant kunt u m.b.v. sjablonen op de site van één van de voornoemde fotoservices professioneel uitziende communiekaarten maken, alleen kosten die toch wel meer dan gewone foto's.

Wilt u zelf een inspanning doen, dan kunt u door het volgen van onze cursus tot een even goed resultaat komen, alleen zal u dat een pak minder kosten. Als u het zelf doet kunt u nl. uw ontwerp nadien als gewone foto afdrukken en dat kost minder dan de geprefabriceerde fotokaarten.